Sate marinade maken

Sate marinade maken

Een lekkere sate marinade maken is nog niet altijd even gemakkelijk. In deze tekst lees je hoe je simpel verschillende marinades kunt maken.

De basis van de marinade

Voor de basis van sate marinade maken de meeste mensen gebruik van ketjap. Dit geeft je sate die typisch Oosterse smaak. Snijd je vlees in kleine stukjes en giet er vervolgens zoveel ketjap overheen, dat het vlees net onder staat.

Sate marinade maken

De kruiden

Maar met alleen ketjap kun je nog niet die fantastische sate marinade maken, er moeten nog kruiden bij. Voor een pittige sate kun je denken aan het toevoegen van pikante paprikapoeder, chilipoeder of een beetje sambal.

Om een wat zoetere sate marinade maken kun je wat bruine suiker aan de marinade toevoegen. Maar de belangrijkste kruiden zijn waarschijnlijk wel de Oosterse kruiden als laos, djahe en ketoembar. En uiteraard is ook knoflook niet weg te denken bij het sate marinade maken. Ook het gebruik van MSG om een meer umami-smaak te krijgen is een goede optie. Let wel op: sommige mensen zijn hier extra gevoelig voor.

Je eigen smaak

Uiteraard kun je nog veel meer toevoegen aan je eigen sate marinade. Zoals bijvoorbeeld sesamzaadjes of wat citroensap. Met deze ingrediënten kun je eindeloos variëren. Na een beetje oefenen wordt het sate marinade maken je helemaal eigen en kun je de heerlijkste sate maken.