Kip marineren bbq

Kip marineren bbq

Maak uw eigen kip marineren bbq. Snel, makkelijk en goedkoop. Met enkele ingrediënten, stukjes kip en brochettestokes gaat u zo aan de slag.

Kip marineren bbqBasisingrediënten

Een klassieke kip marineren bbq kent drie elementen: een zure basis om het vlees mals te maken (sojasaus, wijn, citroen, …) een olie die tegen de hoge temperatuur kan (olijfolie, arachideolie …) En smaakvolle ingrediënten zoals kruiden en honing).

Een goede marinade is bijvoorbeeld natuuryoghurt met wat citroensap, peper en zout en een wat honing. De kippenstukjes samen met de marinade in een zak husselen en laten trekken. Overdrijf niet met uw marinade zodat u de vleessmaak nog proeft! Tips voor BBQ-marinades kan je meer vinden in het leuke boek Smokey Goodness, een échte aanrader!

Klaarmaken

Een houten stokje legt u best even een uurtje in het water zodat ze niet aanbranden op de barbecue. Met de kip marineren bbq start u best een uur of vier vooraf. Zodat de marinade goed in de kip kan trekken.

Gebruik een keukenpenseel om uw kip marineren bbq te strijken op de kippenborsten of de kippenbillen. Daarna kan het afgedekt in de koelkast. Voor een knapperig korstje, kruid de kip marineren bbq met zout pas na het marineren. Droogdeppen met keukenpapier voor ze op de BBQ gaan.