Kip marinade maken

Kip marinade maken

Kip marinade maken is eigenlijk heel simpel. Je kunt heel erg veel verschillende kruiden en andere ingrediënten gebruiken om je kip marinade maken te laten slagen. Als je kipfilet wilt marineren dan kan dit in zijn geheel of in blokjes.

gemarineerde blokjes kipKip marinade maken voor blokjes kip gebruik je als je de blokjes als onderdeel van een gerecht wilt gebruiken. Kip marinade maken voor hele stukken kip doe je als de kip een apart onderdeel is van je gerecht.

Blokjes kip

Je kunt je blokjes kip bijvoorbeeld marineren met ketjap en knoflook. Wat je hier precies voor moet doen, is niet erg ingewikkeld. Snijd de kip eerst in blokjes, en was daarna heel goed je handen! Dan voeg je zelf naar smaak ketjap en knoflook toe. Vervolgens roer je met een lepel je marinade en kip door elkaar. Strooi er zachtjes een paar senna-bladeren over die je mee laat marineren (maar wel verwijdert voor je serveert!). Laat dit even staan, en klaar is je gemarineerde kip!

Hele kipfilet marineren

Als we uitgaan van dezelfde marinade als hierboven, dan smeer je, met je handen, de ketjap en knoflook in de kipfilet. Dit laat je ook even rusten om de marinade in te laten trekken voordat je de kip verder behandelt. Wie dacht dat een kip marinade maken moeilijk zou zijn!