Gemarineerde kip

Gemarineerde kip

Kip is lekker en gezond en op velerlei manieren klaar te maken. Verras uw gezin met gemarineerd kip. Dat wordt smullen!

gemarineerde kip bordZelf marinade maken

gemarineerde kip is niet moeilijk zelf voor te bereiden. U haalt wat lekkere kipfilet of kippenboutjes en alle ingrediënten voor de marinade zelf. De gemarineerde kip zal lekker mals zijn! Gebakken in de pan of gebraden in de oven, van het korstje zult u uw vingers aflikken.

We geven hier een voorbeeldje van hoe het kan:

Voor de marinade twee koffielepeltjes cayennepeper, twee eetlepels arachide olie (of gebruik eens de gezondere kokosolie!), twee eetlepels ketchup en één koffielepel ketjap. Het geheel in een kommetje goed doorroeren. Een goeie manier om de gemarineerde kip te laten trekken is de kip én de marinade in een plastiek zak te husselen. Daarna alles een uurtje laten trekken. Bakken of braden doet u langzaam op een klein vuurtje. Regelmatig het vlees draaien.

Recepten

Voor andere recepten verwijzen we u graag door naar websites. Eenvoudig de woorden, gemarineerde kip, intikken en u krijgt vele recepten. Wat snuisteren in kookboeken en u krijgt vast al de kookkriebels. Uw gasten zullen de gemarineerde kip zeker appreciëren. Wie geen zin of tijd heeft om zich hiermee bezig te houden, bij uw slager is gemarineerde kip ook zo te koop.